HTML

Egy liba és egy malac

avagy Bucifejek felforgatják a környezetüket ...

Liba és Malac

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Friss topikok

  • ritucci: @StudioArt Photography: Ááá, nem volt életlen a maci tökéletes :-) de tényleg már ez a legkevesebb... (2012.01.05. 18:10) Óvodai fotózás
  • IAdri: Nagyon édes a kis lurkó és a nagylány!! :) Puszi nektek (2011.10.24. 11:17) Tudományok
  • IAdri: :))))))))))))) csúcs szuper képek!!! (2011.10.24. 11:15) Pillanatképek
  • Ildi-go: Én azt hittem először, hogy Nóri képét keverted ide. (2011.10.19. 22:22) Keljfeljancsi
  • Ildi-go: Te jó ég! :D (2011.10.19. 22:20) Nem, én sohasem ...

Az esti meséről

2009.02.03. 14:13 ritucci

Na, szóval van az a dilemmám, hogy kell-e esti mese vagy sem, vagyis inkább az, hogy mikortól, mert hát egyértelmű, hogy gyerek nem nőhet fel esti mese nélkül.

Én most úgy állok a dologgal, hogy sumákolom. Két okból. Az első az önös érdek, mivel fektetés után jön el a nap fénypontja, az urammal végre kettesben ... nem is kell ecsetelnem tovább, minden kismama megérti (még ha nem is vallja be), szóval gyors fektetés és szabad a pálya. A másik ok a gyerek, persze, megkapja a cumisüvegből a tejcit (ami már tápszer, csak reggelre maradt a szoptatás), és halálian jól elvan vele, mire megitta, már alszik is, én csak bemegyek és kihalászom az üveget az ágyból és kiosonok.
Na, akkor kérdem én, hová biggyeszthető ez az estimesélés? Izgassam fel a gyereket, hogy nem kapja meg a cumisüveget egyből fürdetés után, vagy ivás közben meséljek neki? De akkor már általában olyan hullafáradt szegény.

Egyébként pedig egész nap mesélünk neki, mert imádja a könyveket. Például a Szutyejev féle kispipi és kisrécét napjában minimum 20x elolvastatja, ahány ember csak megfordul a lakásban, mindenkivel olvastat.
Így mi a délutáni mesét nyomjuk esti helyett, egyelőre...

Anyatársak, mitévő legyek?

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ritucci.blog.hu/api/trackback/id/tr89920211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dyva 2009.02.03. 16:12:12

Brigi 15 hónapos, én is egész nap mesélek, mondom neki a dolgokat, részletesen, visszakérdezősen, szinte megállás nélkül. Sem a szakirodalom nem utal rá, és a védőnő sem mondta konkrétan, hogy mikortól illik esti mesét olvasni, mondani. Ezért engem is érdekel a többiek véleménye ebben a témában!

blankanya 2009.02.04. 13:45:39

Szerintem az a legjobb, ha a gyermek igényeihez alakítjuk az altatást. 17 hónapos a hölgyike, este szereti, ha énekelek neki. Nálunk nem működik a "gyerek az ágyba, anya ki" verzió, ott kell lennem, amíg elalszik, ezért találtam ki a nótázást. Be is vált, néha "együtt" is megy a csicsija babuja. :o) Illik, nem illik, szerintem nálunk ez még későbbi program lesz. Különben sem szeretem a szakkönyvek általánosítását, csak megzavarják az egyszeri szülőt, egyik írás sem tudja, mi a jó az én gyerekemnek, milyen típusú anya vagyok. Sok szeretet és figyelem - biztos vagyok benne, hogy észre fogom venni, mikor jön el az esti mese ideje. :o)

szokekisherceg01 2009.02.05. 16:48:43

Az az igazsag, hogy en annyira orulok neki, hogy a cumisuveggel elalszik, hogy biztosan nem keltem fel egy mese kedveert. Az esti mesemondas nagyon jol nez ki az amerikai filmekben, de szerintem ne csinalj ebbol gondot, ott is inkabb 3 evesnel idosebb gyerekeket mutatnak - akik mar nem cumisuvegbol isznak. Nem olvastam meg szakirodalmat, de szerintem a mesek a szemelyisegfejlodesben jatszanak szerepet, amikor elkezdenek a mesehosokkel azonosulni a kis krapekok, es azutan errol almodozva szunyalnak be. Szerintem Nori ezt meg nem hianyolja, ha hianyolni fogja majd ugyis szol, hogy "Anya csucs", es a kezedbe nyom egy konyvet, ahogy azt Boti keresztfiam csinalja...na ezzel jelzi, hogy akkor Te most nem osonsz ki szepen tobbet, hanem odaulsz es meselsz! Ne izgulj nem sokara eljon mar ez az ido is, addig pedig elvezd Z tarsasagat!!!

mamsika 2009.05.11. 15:35:43

Ritus, Te nagyon rendes mami vagy - egész nap mesélsz. Így az esti mesének nincs különösebb jelentősége. Szerintem. Akkor lesz inkább, amikor majd oviba jár a lány, Te pedig újra dolgozol, rohansz, telefonálgatsz. Akkor fontossá válhat az ágyikó mellett töltött esti idő, amikor újra csak az ÖVÉ vagy... Addig pedig élvezd Z. társaságát!
Pár év múlva Nóri is este 11-ig ébren lesz, akkor majd lesheted, mint én, hogy mikor lehet meglepetés nélkül kettesben maradni, és visszasírod a békés csendet, ami 8-kor mesével vagy anélkül beállt.
süti beállítások módosítása