HTML

Egy liba és egy malac

avagy Bucifejek felforgatják a környezetüket ...

Liba és Malac

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Friss topikok

  • ritucci: @StudioArt Photography: Ááá, nem volt életlen a maci tökéletes :-) de tényleg már ez a legkevesebb... (2012.01.05. 18:10) Óvodai fotózás
  • IAdri: Nagyon édes a kis lurkó és a nagylány!! :) Puszi nektek (2011.10.24. 11:17) Tudományok
  • IAdri: :))))))))))))) csúcs szuper képek!!! (2011.10.24. 11:15) Pillanatképek
  • Ildi-go: Én azt hittem először, hogy Nóri képét keverted ide. (2011.10.19. 22:22) Keljfeljancsi
  • Ildi-go: Te jó ég! :D (2011.10.19. 22:20) Nem, én sohasem ...

Nóra másfél éves

2009.03.26. 21:24 ritucci

Erre mondják, hogy szalad az idő! Már közelebb a kettőhöz, mint az egyhez, Bucifej is öregszik.

Statisztikák: 84 cm, 10 kg (a csuklóm leglább 15-nek érzi), egyébként pedig kissé masszív lett látszatra a csajszi (nem olyan kis ropi lány, mint volt), 16 foga van, és még mindig eléggé gyéren ellátott hajilag.

Napi rutin: Mindenevő, de kedvencek azért vannak, mint például a pupa (alias ropi), virsli, sonka, bundáskenyér, paradicsom, alma, ananász, kefír és a sajt, persze trappista (de ez utóbbi kedvfüggő). Ja, és újabban kunyizós lett.
Alvásügyileg továbbra is elkényeztet, mivel napközben 1-4-ig, éjszaka pedig 8-7/8-ig alszik.
A mozgásra semmi panaszom, sőt. Mindenhová bebújik, felmászik, jön, megy, fut, rohan, ugrál... Már lehet vele sétálni is, néhány utcasarkot simán lenyom (persze közben van falevél-szedegetés, tócsatapicskolás és társai). A játszótéren pedig simán felmászik, majd lecsúszik a csúzdán, de nem ám a bébin, hanem a nagyon.
A beszéd is meglódult, már rengeteg szót tud mondani max. két szótagig, kivéve az apucika-t, azt tökéletesen mondja. Az új szavakat utánunk ismétli. És képzeljétek, felismeri az angolt (azt hiszem), ma a Jon anyukájának teljesen magától angolul köszönt bye-bye-jal.

Kedvencek: az első számú a Jon! Totál extázisban van, ha meglátja. És persze a cica.
De szeret még rajzolni, olvasni, táncolni, motorozni, autót vezetni (mármint az enyémet), építőkockákból felépített tornyot összerombolni, pokrócba tekerve gurulni, kádban pancsolni, hintázni, homokozni, önállóan enni, majd a tányér tartalmát a földre borítani. Házimunkák közül törölgetni, mosógépbe bepakolni, majd kipakolni és teregetni, a bevásárlószatyorból kipakolni és a blokkokat a kukába kidobni.

Rosszaságok: Behisztiződött a lány, már a földre is leveti magát ha valami nem tetszik neki (gyorsan vettem is néhány szakirodalmat a hisztikorszakról). A másik új szokás, hogy napközben is előhalássza a cumit és azzal flangál a lakásban (eddig csak alváshoz kellett). Azt vettem észre, hogy azóta csinálja, mióta nem szoptatom, aztán lehet, hogy semmi köze a kettőnek egymáshoz. Egyik kedvenc szava lett a nem, és gyakorolja is, közben pedig úgy rázza a fejét, hogy szinte elgurul (ez nagyon tetszik neki).

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ritucci.blog.hu/api/trackback/id/tr561027969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása