HTML

Egy liba és egy malac

avagy Bucifejek felforgatják a környezetüket ...

Liba és Malac

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Friss topikok

  • ritucci: @StudioArt Photography: Ááá, nem volt életlen a maci tökéletes :-) de tényleg már ez a legkevesebb... (2012.01.05. 18:10) Óvodai fotózás
  • IAdri: Nagyon édes a kis lurkó és a nagylány!! :) Puszi nektek (2011.10.24. 11:17) Tudományok
  • IAdri: :))))))))))))) csúcs szuper képek!!! (2011.10.24. 11:15) Pillanatképek
  • Ildi-go: Én azt hittem először, hogy Nóri képét keverted ide. (2011.10.19. 22:22) Keljfeljancsi
  • Ildi-go: Te jó ég! :D (2011.10.19. 22:20) Nem, én sohasem ...

Bucifej dumál, dumál és dumál.

2009.07.21. 09:17 ritucci

Ha reálisan szeretném nézni a gyermek fejlődését, be kell látnom, hogy sokkal ügyesebb volt, mint okosabb, a mozgásbeli készségek gyorsan fejlődtek nála, de a beszéd lassan és nehézkesen indult be. Mostanra viszont nagyon összeszedte magát és dumazsák lett belőle.
Rengeteg mondókát tud, sőt gyakran mondókákkal kommunikál velünk, amin szét szoktuk röhögni magunkat. Például a múltkor reggelinél mondom neki, hogy mindjárt kapsz egy kis kiflit, erre Nóra: Kapsz tejet vajat, holnapra is marad. Vagy ha véletlenül megkérdezi az ember, hogy vajat is kér-e, akkor simán rávágja: Lementem a pincébe vajat csipegetni.
Aztán a másik jópofa dolga, hogy neveket ad, vagy elnevez dolgokat. Például a féltestvérét Ádámot elnevezte Ádámbátyámnak, akitől totálisan függő lett a gyermek, mindenhová követi, koslat utána, mint egy kiscsibe, imádja, ha játszik vele. 

 

 

 

 

 

 

Anyukámat pedig elnevezte Mimának. Ez úgy derült ki, hogy egyszer csak elkezdte mondogatni, hogy Mima, erre én megkérdeztem, hogy az mit jelent, mire ő: mami. Megkérdeztem Nórát, ezt hogy találta ki, erre elmondta, hogy mamimamimamimamimami ... Na, ekkor eszembe jutott az a régi olcsó poén, amivel a fiúk mindig szórakoztak a gimiben, és az, hogy milyen nagy szerencse, hogy nincs Nagy Árpi rokonunk.
 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ritucci.blog.hu/api/trackback/id/tr731258142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mamsika 2009.07.21. 16:11:34

Írd csak szorgosan a kis mondásokat! Sajnos elfelejti az ember, mire szőrös, izzadós és nagyszájú lesz a kis tejszagú angyalka..

Autózásnál mindig van viccgyűjtemény a kacattartóban. Menet közben:

"Mama, Neked a nagyi az anyósod?"
"Igen." - hosszú csönd..
"Akkor hogy lehet, hogy mégis jóba' vagy vele?"
Szóval érdemes felírni ezeket...

dyva 2009.07.25. 15:13:47

Végre Ádámról is láthattam egy fotót, köszönöm!
süti beállítások módosítása