HTML

Egy liba és egy malac

avagy Bucifejek felforgatják a környezetüket ...

Liba és Malac

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Friss topikok

  • ritucci: @StudioArt Photography: Ááá, nem volt életlen a maci tökéletes :-) de tényleg már ez a legkevesebb... (2012.01.05. 18:10) Óvodai fotózás
  • IAdri: Nagyon édes a kis lurkó és a nagylány!! :) Puszi nektek (2011.10.24. 11:17) Tudományok
  • IAdri: :))))))))))))) csúcs szuper képek!!! (2011.10.24. 11:15) Pillanatképek
  • Ildi-go: Én azt hittem először, hogy Nóri képét keverted ide. (2011.10.19. 22:22) Keljfeljancsi
  • Ildi-go: Te jó ég! :D (2011.10.19. 22:20) Nem, én sohasem ...

Nóricizmus

2010.03.18. 14:02 ritucci

Saját ötlettől vezéreltetve gyárt Nóra folyamatosan szavakat. A baj csak az, hogy mire megírnám, már el is felejtettem az új képződményeket, ezért, hacsak egyet-egyet is, de le fogom gyorsan jegyzetelni őket.

Azt már említettem, hogy a jégcsap az nála jégcsepp, ami szerintem logikus is. Viszont van egy szó, amelyet sokat használ, de mostanra tudatosult  bennem, hogy mit is jelent ez pedig az összegarambulázni. Jó mi?! Jelentése pedig olyasmi, hogy összeszedni, összerombolni, felgöngyölíteni, és olyan szövegkörnyezetekben tud előfordulni, mint a puzzle szétszedése (a már kirakott kép után) vagy a homokozóban a homokformák begyűjtése.
Aztán van még az isoda is, ami feltehetően az iskola és az óvoda egyeléből született, ugyanis naponta közli velem a kiscsaj, hogy megy az isodába, miközben táskát pakol a hátára. Régebben közölte velem, hogy ő nem óviba fog menni, hanem iskolába, mert az Ádám is iskolába jár, de mondtam neki, hogy az még túl korai lenne, erre megalkotta az isodát.

Egy másik nyelvújítása a szavak becézése, amit kétféle módon szerkeszt, az egyik a szóduplázás egy p/b hangzó indítással pl: husi-pusi (ez a hús), alvás-balvás (igen ez az alvás és ne kérdezzétek ez miért van becézve), a következő példáról pedig csak félve merek írni, "anya-banya", és bízom benne, hogy csupán a jelentéstartalmával nincs tisztában, nem pedig anyai szerepem kritikájának szánja.
A másik módozat pedig, hogy cselesen l betűket rejt el itt-ott a szavakban pl: apla (ez az apa), babla (baba) ...

Hát ilyenek vannak, meg amiket elfelejtettem ...

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ritucci.blog.hu/api/trackback/id/tr801849649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása