HTML

Egy liba és egy malac

avagy Bucifejek felforgatják a környezetüket ...

Liba és Malac

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Friss topikok

  • ritucci: @StudioArt Photography: Ááá, nem volt életlen a maci tökéletes :-) de tényleg már ez a legkevesebb... (2012.01.05. 18:10) Óvodai fotózás
  • IAdri: Nagyon édes a kis lurkó és a nagylány!! :) Puszi nektek (2011.10.24. 11:17) Tudományok
  • IAdri: :))))))))))))) csúcs szuper képek!!! (2011.10.24. 11:15) Pillanatképek
  • Ildi-go: Én azt hittem először, hogy Nóri képét keverted ide. (2011.10.19. 22:22) Keljfeljancsi
  • Ildi-go: Te jó ég! :D (2011.10.19. 22:20) Nem, én sohasem ...

Új kunsztok

2009.02.08. 21:28 ritucci

Nóra megtáltosodott, egyrészt elkezdett beszélni, már rengeteg szót mond, másrészt sok mindent csinál önállóan.

Kezdem a legeslegkedvencebbel, a puszival. Képzeljétek, kaptam puszit! Kétszer! Az elsőt hosszas rimánkodásra, könyörgésre, hízelgésre sandán odanyomta az arcomra, míg a másodikat teljesen spontán, egyszer csak a nyakamba ugrott és megpuszilt. Naná, hogy totál elolvadtam. Azóta persze semmi, csak rákérdezgetek, hogy puszit kap anya? (Korábban a puszi nála azt jelentette, hogy a fejét az ember fejéhez nyomta. Egyszer például anyukámat sikerült Sirály Pityut (alias Steven Seagal) megszégyenítő módon lefejelnie, úgy, hogy a homloka közepén hatalmas vörös púp lett. Persze szétröhögtem magam mikor mesélte a sztorit, mivel a gyerek fején semmi nyoma sem volt.)

Aztán itt a másik kunszt: http://www.indavideo.hu/video/Nora_kanalazik, mondjuk úgy, hogy 50%-os találati eséllyel juttatja el a kikanalazott falatokat a szájába. Azért még teljes önállóságra nem hagyatkozom, mert akkor tovább kell takarítanom, mint etetnem. Gyakorolunk szorgalmasan.

Aztán itt a beszéd! Végre beindult a lelkem és rengeteg szót ismételget utánunk. Ami vicces, hogy a szóvégi mássalhangzókat nem ejti ki, így ádám=ádá, papír=papí, kakas=kaka (habár a kaka gyakran a kakit is jelenti, de szövegkörnyezetből, akarom mondani, helyzetkörnyezetből vagy szagról elég gyorsan rá lehet jönni, melyik jelentésről is van szó), mondja azt is, hogy Kjitti, Jita (ez lennék én), Kati, meg azt hogy ajtó, autó, lámpa, ama, ké (kés), jépa ... 
Valamelyik nap mentünk például sétálni és már kint álltunk a kapu előtt, mikor kérdőn rám nézett a gyerek és az mondta, hogy tottyú, persze néztem bambán, mert lövésem sem volt, hogy az mi akar lenni, majd többször elismételte, míg a végén, némi nonverbális segítséggel megértette velem, hogy anya, nem adtad fel rám a kesztyűt! Figyel a gyermek.
Ja és az első mondatképződmény, vagyis mikor két szót egymás után rak, az az anya gyeje! Naná, mi más lehetne!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ritucci.blog.hu/api/trackback/id/tr37931058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása